Oceano

Dag 5 / 29.7 

We vertrokken vroeg, weg van de camping waar we dus stiekem nog een nacht hadden gestaan. We zijn nog langs het strand geweest voordat we naar Carmel gingen. Amerika 2531.JPG

In Carmel hebben we ontbeten en later op de dag ook geluncht op de parkeerplaats. Carmel is een veel leukere stad dan Monterey. Leuke straatjes en gallerijtjes.

Mission San Carlos Borromeo de Carmelo. We hebben deze basilik bezocht. Veel Spaanse invloeden.

We hebben van Carmel tot San Luis Obispo via de Highway 1 gereden. Meer dan 250km rechtdoor op een weg. Althans met veel haarspeldbochten en de maximale stops voor de mooiste uitzichten op de kust.Amerika 381Amerika 395Amerika 417

Dit zijn zeeleeuwen, de meest oncharmante en lelijke beesten ooit.

De temperatuur komt nog steeds niet heel veel hoger dan 20’C met constante mist. We hebben niks van de bosbranden gezien, behalve veel glimmende brandweerbussen en veel – ‘we love you firefighters’ -spandoeken.Amerika 377

’s Avond kwamen we aan in Oceano na langs het Pismo Beach gereden te hebben. Op de RV camping is het een groot Amerikaans gebeuren. Red Cups, overal vlaggen, mega auto’s en grotere TV’s dan de meeste Nederlanders in huis hebben.

Dag 6 / 30.7 

Het is minder mistig en koud. We waren vroeg vertrokken om voor de middag nog in Santa Barbara te zijn. Hoe zuidelijker we komen hoe hoger de temperatuur komt.

Amerika 430

Spaanstalige arbeiders

De Mexicaanse invloeden zijn ook hier heel groot. Mensen lijken geen Engels te kunnen en we zijn een van de weinige  blanken, maar niet de kleinste. Zelfs de mannen zijn hier klein.

De State Street heeft leuke winkels en loopt mooi naar het strand toe.

We hebben de eerste burger gegeten. Naja, een  halve. De porties zijn groot.

In de namiddag vertrokken we naar Los Angeles. Enorm file rijden op een minder indrukwekkende route dan hwy 1 van de dagen ervoor.

Liefs, Liedewei

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s