Bryce Canyon

Dag 16 / 9.8 

Van Moab naar Bryce was een lange rit met wisselende landschappen. We waren twee,drie uur verder voordat we de eerste boerderij en huis zagen. Zoveel land, zo weinig mensen. Hier in Utah wonen maar 2,8 miljoen mensen. Waarvan het merendeel in Salt Lake City wonen. Amerika 1046

Toen we aankwamen op de campground hadden we eerst boodschappen gedaan. 1 appel voor 1,10$ zonder tax. Op onze plek waren bomen waarin we de hangmat konden ophangen, dus even van dat moment gebruik gemaakt om uit te rusten.

Daarna naar het bezoekerscentrum en naar twee mooie uitkijkpunten. De Hoodoos lijken op uitgehouwen poppetjes in oranje limestone. Sprookjesachtiger dan de andere canyons. Bij het tweede uitkijkpunt, Inspiration Point, zagen we mensen in de Canyon beneden lopen. Dat willen we morgenochtend na zonsopgang doen.

Het was een zonnige dag, maar ’s avonds koelde het enorm af. Met truien aan in slaapgevallen.

Dag 17 / 10.8

De wekker ging om half zes. De truien hadden we nog aan dus we konden zo vertrekken. We waren niet de enige die naar de zonsopgang gingen kijken, maar het de pascontrole was nog niet open. Amerika 1010

Een bijzonder moment, eerst het licht worden en daarna de zon die opkomt boven de rotsen. Die vervolgens intenser oranje worden. Er stond een heel rijtje mensen op de rim in stilte te genieten.

Daarna hebben we ontbeten met koffie en thee voordat we gingen wandelen. Op loopkrukken naar beneden omdat het wel heel stijl was en de geopereerde knie van Liedewei niet helemaal wilde. De krukken hadden we geleend van een Lelystadse familie.

De Navajo-loop en Sunset Point route hebben we gelopen. Indrukwekkend om daar beneden te lopen, dan zie je de grootte en ervaar je meer hoe diep het is. Amerika 1027

Met vroeg opstaan hadden we voor de middag onze dag activiteit erop zitten.

Kwart voor vier zijn we nog naar Rainbow Point gereden. Maar het was de hele middag bewolkt, regenachtig en koud. Het was 55’F terwijl het gister nog 86’F was.

Vannacht hadden we een nog koudere nacht. Niemand heeft ons verteld dat het ook zo koud kon zijn. We waren meer voorbereid op te warm en deze nacht vroeg voor thermokleding.

Liefs, Hilde en Liedewei

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s