Zion

Dag 18 / 11.8

Vandaag zouden we een korte rit hebben van maar 135 km. Echter toen we voor de ingang van het National park stonden en ons pasje wilde laten zien, kregen we te horen dat de entrance dicht was. Niet meer, niet minder. Na vragen om verduideling werd duidelijk dat een rots gevallen was. We krijgen een briefje met de omleiding naar de zuidelijke ingang namelijk 100 miles verder, twee uur verder rijden, we hebben geen keus dus dat doe je dan maar. Ze mochten het wel even 100 miles eerder duidelijk maken.

Vooraf de route checken lukt niet omdat er geen wifi is en we ontvangen geen radio.

Update: de Rock was zo groot als een huis en de weg was kapot. We hebben foto’s gezien. Het was inmens.

Eenmaal aangekomen op de campground kregen we een mooi plekje aan de Virgin River met schaduw en een picknick tafel. Mooiste plekje tot nu toe.

Even later in de middag gingen we naar het park, bezoekers centrum, wandelingen uit kiezen en even Wi-Fi. Amerika 1099

We hadden een mooie wandeling langs de Virgin River in het noorden van het park. En Hilde heeft met waterschoenen aan een beginstuk gelopen van de Narrows, een wandeling waarin je loopt in de rivier en door steeds smaller wordende Canyon.Je kunt een hele outfit huren, waterschoenen, stokken etc, om de tocht van acht uur te lopen. Amerika 1122

De nationale parken zijn goed georganiseerd. Je krijgt iedere keer een zelfde soort blaadje met routes in verschillende niveaus en een kaart. Ook rijden er gratis shuttlebussen rond en bij elke stop beginnen wandelingen.

’s Avonds kwam een bekende Amerikaan met zijn vriendin in een grote Earth Roamer Truck naast ons staan. Maar we zijn er niet achter gekomen wie het was.

Dag 19 / 12.8 

Hilde stond om half zes op, voor een nutteloze actie, ze ging naar het park om de zonsopgang te fotograferen, maar de camera bleef hangen (bleek later de SD kaart vol te zijn) en de zon was vanuit daar niet goed te zien. Foute reisgids informatie. Kost een paar uurtjes, maar Liedewei heeft wel de langer kunnen slapen, wat ook nodig was door alle indrukken. Amerika 1164

Daarna maken we een hike van verschillende routes naar watervalletjes gelopen. Toen Hilde nog een stuk omhoog ging klimmen, heeft Liedewei op een bankje in de schaduw gezeten. Het uurtje wachten was geen probleem, want ze heeft twee hele leuke gesprekken gehad. Met een lieve Filipijns-Amerikaanse familie met een moedertje die een knuffel gaf na afloop. En met een oudere man uit Las Vegas.

Zion National Park is een verrassend park, omdat het veel groener is en dat je in de dal van de Canyon zit en niet zoals bij de andere van het plateau naar beneden kijkt.

Springdale is nog een levendig plaatsje waar we ’s avonds ook nog lekker hebben kunnen eten.

’s Middag hebben we nog genoten van onze plek aan de  rivier. Even een relaxmiddagje. Bij het bezoekerscentrum zagen we dat er die nacht een meteorietregen zou  zijn. Na eerst even een kort slaapje zijn we midden in de nacht een paar uur wakker geweest om naar de vallende sterren te kijken.amerika 1612amerika 1614

Twee hele grote vallende sterren zoals je ze zou tekenen met een staart eraan en een stuk of tien kleinere.

Liefs, Hilde en Liedewei

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s